HET MAGNESIUM

HET MAGNESIUM

EEN ESSENTIEEL MINERAAL VOOR HET LEVEN.

Magnesium speelt een essentiële rol in meer dan 300 enzymreacties in ons lichaam en draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme. Daarnaast draagt magnesium bij tot een normale eiwitsynthese, de normale overdracht van de zenuwimpulsen en de instandhouding van normale botten.

EEN ESSENTIEEL ONDERDEEL VAN ONS METABOLISME

Mineraal

Mineraal

4de meest aanwezige mineraal in ons lichaam¹
Sleutelrol

Sleutelrol

Sleutelrol in meer dan 300 reacties in het lichaam1¹
Helpt

Helpt

Helpt bij het functioneren van het zenuwstelsel, de spieren, het hart en het vaatstelsel¹
Energieproductie

Energieproductie

Speelt een rol in de energieproductie, botontwikkeling¹
WAARIN ZIT MAGNESIUM?

WAARIN ZIT MAGNESIUM?

In de voeding

 

Magnesium wordt hoofdzakelijk via onze voeding aangevoerd. Volgende voedingsmiddelen zijn rijk aan magnesium: volkorenproducten, noten, groene groenten, mineraalwater rijk aan magnesium, gedroogde vruchten, bananen en chocolade.

Voedingsmiddelen rijk aan vetten, toegevoegde suiker evenals alcohol zijn zeer arm aan magnesium. Hard leidingwater bevat eveneens meer magnesium dan zacht leidingwater2.

MAGNESIUM EN IK
MAGNESIUM EN IK

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid
voor volwassenen >18 jaar3 is van:

  • 300 mg voor vrouwen
  • 350 mg voor mannen 
WIST U DAT?
SPECIFIEKE OMSTANDIGHEDEN
SPECIFIEKE OMSTANDIGHEDEN

In een aantal specifieke omstandigheden kan extra inname van magnesium nuttig zijn.

Bijvoorbeeld:

  • Bij spierspanning, spierstijfheid
  • Bij periodes van vermoeidheid en tijdelijke stress

Magnesium draagt namelijk bij tot het behoud van de goede werking van de spieren. Magnesium draagt ook bij tot de vermindering van vermoeidheid en een normale psychologische functie.

Referenties

1. Alawi et al, International Journal of Endocrinology Volume 2018, Article ID 9041694, 17 pages

2. Conseil Supérieur de la Santé Recommandations nutritionnelles pour la Belgique – 2016 CSS 9285

3. https://www.efsa.europa.eu/en/press/news/150728 consulté le 30/07/2021

4. Schwalfenberg et al; Scientifica Volume 2017, Article ID 4179326, 14 pages

5. Vandevijvere et al, European Journal of Nutrition (2019) 58:3267–3278

2. Conseil Supérieur de la Santé Recommandations nutritionnelles pour la Belgique – 2016 CSS 9285

6. DiNicolantonio JJ, et al. Open Heart 2018

7. Grober Int. J. Mol. Sci. 2019, 20, 2094

8. Kimura et al J. Nutr. Sci. Vitaminol., 36, S25-S33, 1990

Un complément alimentaire ne peut pas être utilisé en remplacement d’une alimentation variée et équilibrée ni d’un mode de vie sain. 
Lire la notice pour plus d’infos.

 

BE-MAGN-2300032-01/2024